כולנו מצלמים בחיי היומיום שלנו. אם מדובר על צילום בסמארטפון או על צילום מקצועי כתחביב או כמקצוע. כך או כך מדובר בהמון תמונות ואנחנו כאן כדי לספר לכם כמה נתונים טכניים שחשוב לדעת בקשר למצלמות ולקבצים.
#1 זוהי המצלמה?
לכל מצלמה יש חיישן שעליו קולטני אור מסודרים במטריצה. החיישן סורק שורה אחרי שורה וכותב את המידע באופן דיגיטלי לכרטיס הזיכרון. גודל התמונה מושפע מכמות קולטני האור שעל גבי הכרטיס (שהופכים לכמות מגה-פיקסל) וסוג הדחיסה המתבצעת.
#2 להקטין לך בשקל תשעים?
דחיסת התמונה מאפשרת אחסון של תמונות בעלות מידע רב על גבי שטח קטן. למרות זאת לרוב המצלמות יש אפשרות לייצר קובץ RAW ללא דחיסה כלל אך הקובץ הזה ישקול כמעט פי שלוש מקובץ דחוס בפורמט JPEG.
#3 מתחילים הכי מהר ומשם מגבירים
לכל כרטיס זיכרון ישנה מהירות כתיבה ומהירות קריאה. הצורך בכרטיסים מהירים נוצר בעקבות צילום סטילס שמתבצע ברצף או צילום וידאו שבו קובץ נכתב לכרטיס ברצף ללא הפסקה. לכל כרטיס כזה קיים Buffer (הזמן שלוקח למידע להיכתב) שצריך לעמוד במשימה הנדרשת. לכן, אם אנחנו מצלמים ברצף המון תמונות או אם נצלם וידאו באיכות גבוהה – כרטיס הזיכרון שאיתו נעבוד יצטרך להיות מהיר בהתאם ומתוך כך תיקבע גם עלותו.
#4 הכל עובר חביבי
העברת המידע למחשב מכרטיס הזיכרון היא שלב קריטי יותר ממה שנראה לנו. בשנים האחרונות יותר ויותר מצלמות מגיעות ללא כבלים להעברת קבצים כדי למנוע את האפשרות שחיבור USB פשוט יפגע במצלמה. אז מה עושים? רוכשים קורא כרטיסים איכותי ואמין, מוציאים את כרטיס הזיכרון מהמצלמה ומחברים אליו. זו הדרך הנכונה והבטוחה ביותר להעברת התמונות.
#5 לגזור ולשמור
כאשר התמונות שלנו מאוחסנות במחשב, נמליץ בחום על שני דברים: הראשון – להיות מסודרים. הקפידו על שמות תיקיות לפי נושאים או תאריכים לנוחיותכם כדי שתוכלו למצוא את הקבצים בקלות. הדבר השני – בצעו גיבוי סדיר. מומלץ שהגיבוי יהיה מנוהל על ידי תוכנה שתגבה את תיקיית התמונות בשלמותה. שקלו פתרונות שונים לכך כדי למנוע מצב לא נעים.
קראו גם על:
בהצלחה!
ארליך מרכז הצילום – הבית של אוהבי הצילום.
www.erlich.co.il